"Nisan" pravi najbrži auto na svetu

Bez autora
Oct 24 2011

Japanski "Nisan" objavio je nove detalje najnovijeg modela "džuk-R" koji bi trebalo da bude jedno od najbržih vozila na svetu. Drugi po veličini japanski proizvođač pokazao je treću seriju video zapisa o razvoju koncept vozila i transformaciju sadašnjeg gradskog krosovera "džuk" u automobil impresivne brzine, koji će se pojaviti na tokijskom sajmu automobila.Šasija modela "džuk-R" i kompletan izgled tako su urađeni da se mogu nadmetati sa snažnim GT-R. "Nisan" je uspeo da kombinuje kompaktni sportsko trenski krosover "džuk" sa inženjeringom GT-R-a i da kreira "džuk-R", koji bi mogao da bude brži od novog "poršea 911", sa 520 konjskih snaga.

"Nisan" pravi najbrži auto na svetuJapanski "Nisan" objavio je nove detalje najnovijeg modela "džuk-R" koji bi trebalo da bude jedno od najbržih vozila na svetu, preneo je "Autonjuz".

Drugi po veličini japanski proizvođač pokazao je treću seriju video zapisa o razvoju koncept vozila i transformaciju sadašnjeg gradskog krosovera "džuk" u automobil impresivne brzine, koji će se pojaviti na tokijskom sajmu automobila. Šasija modela "džuk-R" i kompletan izgled tako su urađeni da se mogu nadmetati sa snažnim GT-R.

"Nisan" je uspeo da kombinuje kompaktni sportsko trenski krosover "džuk" sa inženjeringom GT-R-a i da kreira "džuk-R", koji bi mogao da bude brži od novog "poršea 911", sa 520 konjskih snaga. Turbo motor V6 koji pokrehe GT-R, omogućava ubrzanje do 100 kilometara na sat za četiri sekunde i maksimalnu brzinu od 274 kilometara na čas.

Taj model interno je bio poznat kao "super džuk" i biće niži od prethodnika zbog novih amortizera.

Spolja, "džuk-R" ima novi prednji i zadnji branik i zadnje krilo. I enterijer je ispunjen jedinstvenim detaljima. Novi model ima isti V6 agregat koji ima i GT-R, kao i šestobrzinski menjač i modifikovanu verziju pogona na sva četiri točka.

Za razliku od drugih japanskih proizvođača, kao što su "Tojota" i "Honda", koji su posle katastrofalnog zemljotresa zabeležili pad prodaje kola, "Nisan" je jedini obezbedio solidnu stopu rasta.

"Nisanova" globalna proizvodnja povećana je u julu 17,6 odsto, na nešto preko 388.000 vozila, a u Japanu 15,3 procenata zbog veće potražnje za modelima "džuk" i "murano". U SAD je u julu "Nisan" provećao proizvodnju 24 odsto, posle narasle potražnje za modelom "altima."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik